En variant av cheesecake med både digestivekex och marylandcookies till botten.
Instruktioner
- Mixa kex , cookies och kakao. Blanda i det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbara kanter (24 cm i diam) och förgrädda bottnen i mitten av ugnen, i 175 grader, i cirka 7 minuter. Låt den
svalna.
- Sänk ugnen till 130 grader.
Smält chokladen i vattenbad.
Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål, rör sedan i äggen ett i taget.
- Blanda chokladen i smeten och häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.
Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.
Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering. Garnera gärna med lite siktad kakao.
Publicerat den
17 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar