Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas Chocolate Cheesecake

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Min mormor gjorde denna för inte så länge sedan. Måste medge att den vart super god! Och självklart har hon fått receptet från Pogrammet: Leila bakar. Brukar själv titta på det, ett väldigt bra pogramm! det ända dåliga är att man bli så fruktansvärt sugen på allt hon gör så man måste nästan alltid baka något eller äta choklad efteråt :P ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.
  3. Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
  4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.
  5. Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
  6. Rör ner ett ägg i taget.
  7. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  8. Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.
  9. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.
  10. Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.