Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas foccacia med flingsalt

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Väldigt gott att ha som tillbehör till grillat eller bara äta rätt upp och ner som det är.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i 5 minuter.
  2. Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek.
  3. Sätt ugnen på 240 grader och stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda något.
  4. Platta ut på oljad plåt med lite flingsalt i botten till cirka 1,5 cm tjocklek.
  5. Jäs igen i 30 minuter. Sätt fingrarna i degen så det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
  6. Grädda brödet i mitten av ugnen i 10 - 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.