Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas franska kryddbröd

(1 kommentar)  
Skriv ut

Pain dépices är ett franskt kryddbröd som är oslagbart gott till ostbrickan. Enkelt att göra, rör ihop smeten och grädda i sockerkaksform.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp honung, råsocker, vispgrädde och kryddor. Häll över i en bunke och låt svalna.
  2. Blanda ner övriga ingredienser
  3. Smörj och bröa hålform med krossade mandelspån. Fyll den med smeten.
  4. Grädda 150 grader ca 40-50 min. Mitt i ugnen. Prova med en sticka den skall inte vara kladdig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tingeling13 17 januari 2010

    Riktigt gott bröd. Jag bakade det på mjölk och sirap istället för grädde och honung (min man gillar inte honung, hade inge grädde hemma) och det blev lika gott ändå. Tog fikon istället för aprikoser, det funkade också superbra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.