Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas godaste revbensspjäll

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Revbenspjäll som är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Revbensspjällen kokas först mjälla och sedan glaseras de i ugnen. Att förkoka revbensspjäll innan du penslar med glaze och grillar eller ugnsgrillar dem är bästa knepet för att få saftiga och möra revbensspjäll!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka revbensspjäll. Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte revbensspjällen något. Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen. Tag upp revbensspjällen och låt dem rinna lite på ett galler innan de penslas med glaze.
  2. Glasering: Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop en glaze med ketchup, soja, råsocker, sesamolja och honung. Riv ner ingefära och vitlök i glazen. Pensla glazen på revbenspjällen och kör dem i ugnen i cirka 30-40 minuter tills de fått färg. Pensla en gång till efter cirka 15 minuter. Servera gärna revbenspjällen direkt, då är de som saftigast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.