Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas lingonpaj

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Härligt vintrig paj med lingon, som är smaksatt med ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skal: Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker.
  2. Tillsätt ägg och vatten och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
  3. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
  4. Fyllning:
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Kavla ut 2/3 av mördegen och klä ett pajskal 26 cm i diameter.
  7. Låt överbliven deg hänga över kanten.
  8. Blanda lingonen med ingefära, strösocker, lingonsylt och potatismjöl och fyll pajskalet, se till att blandningen fördelas jämt över pajskalet.
  9. Pensling:
  10. Vispa upp ägg och mjölk.
  11. Kavla ut resten av degen till ett runt lock. Pensla degkanten med äggblandningen. Lägg över det utkavlade locket, pensla och strö över råsocker.
  12. Ta ut stjärnmått med ett litet pepparkaksmått.
  13. Nyp ihop skarven med fingrarna och skär av deg som hänger över kanten.
  14. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i 45-60 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.