Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas mammas saftiga nötkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Prov detta, jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Mixa nötterna till pulver i hushållsmixer, eller mal i kvarn. Blanda nötter, mjöl, bakpulver och vänd ner i äggsmeten.Rör i mjölken.n Fyll smeten i smord och bröad sockerkaksform.
  2. Baka i mitten av ugnen i cirka 40 minuter, prova med sticka för att se om kakan är färdig. Låt kakan svalna.
  3. Koka upp grädden till glasyren och tag kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och rör ner i den varma grädden. Toppa kakan med glasyr och garnera gärna med hackade, kanderade nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.