Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas pizzadeg

(36 kommentarer)  
Leilas pizzadeg Leilas pizzadeg Leilas pizzadeg
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En fin och smidig pizzadeg är grunden till en riktigt god pizza.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jäst, kryddor, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
  3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.

Liknande recept

Kommentarer (36)

  • Mistrall82 26 september 2008

    Jätte god pizza botten...

  • kossan 11 oktober 2008

    Mycket lättarbetad pizzadeg. Kommer använda detta recept igen.

  • Kattamor 9 januari 2009

    Jättebra recept, vi håller oss till det här i framtiden:)

  • insanekun 10 januari 2009

    jättegod deg! blev tillräckligt till 2 st mozarella pizzor. är lite ny på detta med pizzabakning, men rekommenderar verkligen detta recept till andra nybörjare då det är lätt att lyckas. tips för ovana pizzabagare är att kolla detta med tiden i ugnen beroende på pizzans tjocklek och hur stor man väljer att göra, för det är lätt att man får 'knäckebröd' om degen är för tunn. själv vart ca 7-10 min perfekt till mkt tunn botten (ca ½ cm i ogräddat tillstånd) på hel bakplåt. men man får prova sig fram, det är mitt tips!

  • ros 22 februari 2009

    En mycket god och lättarbetad pizzadeg

  • mariali 12 mars 2009

    Blev supergod pizza! Som även var lika god att värma i micron dagen efter!=)

  • majamia 15 mars 2009

    Härlig deg, lätt att jobba med! Kan klart rekomenderas! :-) Mvh Marie

  • josefini 4 juni 2009

    God och smidig deg! Tack// J

  • Tiol 13 juni 2009

    Suverän deg, superlätt att jobba ut, skall bli spännande att smaka på den också. Den står i ugnen just nu och bara vääääntar. Degen får absolut högsta betyg.....MVG. Kram.............Tiol

  • Tiol 5 juli 2009

    Måste återigen få berömma denna fantastiska pizzadeg. Nu kommer detta recept också att hamna hos vår engelska vän som är på besök hos oss. Hon tyckte det var den bästa pizzadeg hon någonsin ätit, ett riktigt gott betyg, och jag håller verkligen med henne. Vi är så glada att vi fått ta del av detta receptet . STORT TACK! mvh Tina

  • jimboz 25 juli 2009

    Härligt ! Denna får bli standard hemma hos mig. Jag gjorde halva receptet och det räckte till 2 full size Calzone :)

  • marielotta 27 juli 2009

    Hej, ett bra recept med god smak. Jag har ett liknande, men utan olja, utan socker. Flingsalt använde jag inte för det hade jag inte. Helt klart kommer jag att göra om detta, olivoljan bidrog nog till att det blev lite annorlunda än mitt...

  • jimboz 17 oktober 2009

    Nu har jag gjort Pizzan med Vetemjöl special och kan konstatera att den blir bättre och frasigare..Jag lämnar min Pizzeria helt ,då denna är sju resor bättre. Mitt tips är att ha den i ugnen 10 min i ugnen 225 grader. Denna deg är miljoner bättre än dom jag prövat och tro mig jag har testat 10 st olika...

  • Born61 14 november 2009

    Detta var en supergod pizzadeg. Hela familjen gav den högsta betyg! Tack från oss!

  • sannavire 22 januari 2010

    Jättegod pizzadeg!!!! En ny favorit.

  • rosen87 29 januari 2010

    Enkel deg att göra och det blev super gott!

  • ceciliaellwyn 28 februari 2010

    mkt god deg

  • sanna_elina 27 mars 2010

    Helt underbar deg :)

  • broloppet 9 april 2010

    smidig och mkt lättarbetad deg. Tack för ett bra recept! :-)

  • begeanka 9 april 2010

    Tack för alla underbara kommentarer! Detta är oxå en favorit hemma hos oss. Sedan jag fann detta recept har jag alltid vetemjöl special hemma. ;-)

  • midnightblue 26 juni 2010

    En underbar deg, smidig och lättbakad och framför allt god. En klar favoritdeg till våra pizzor numera.

  • jimboz 21 juli 2010

    Här kommer ett jättebra tips ! Sätt ugnen på 225-250 grader lägg pizzan på en plåt och sätt den allra längst ner i ugnen på botten i 5 min höj sedan plåten till mitten av ugnen 5-10 då får ni en krispig botten och en perfekt höjd på pizzan..

  • Gulligumma 29 augusti 2010

    Jag vill veta om pizzadegen går att frysa in och ta en bit då och då?

  • gummistovlar 10 september 2010

    Bästa receptet på pizzadeg jag har provat, nu slänger jag mina andra:) Tack för ett superbra recept!

  • gottgris 22 september 2010

    Den bästa pizzadeg jag nånsin gjort och suveränt god.

  • zudette 1 januari 2011

    Toppenrecept! Kommer absolut att användas fler gånger!

  • zuna 12 februari 2011

    superbra recept !

  • pleta 17 april 2011

    Super. Jag fick deg över ock lät det stå i kylen till dagen efter. Funkade lika bra att använda då. Jag fick 4 normalstora pizzor av degen. Krispiga kanter och den där nybakta smaken i resten. Jag använde vanligt mjöl och det funkade bra men jag ska ändå testa med vetemjöl special nästa gång. Tack.

  • grodanper 24 augusti 2011

    Äntligen ett bra pizza degs recept!

  • publikhav 28 augusti 2011

    Jag tyckte jag kavlade jättetunt, men de blev typ som panpizza. Dock väldigt gott!

  • mammis 30 april 2012

    Superbra ..rekommenderar till mina vänner detta recept

  • Shachihata 8 maj 2012

    Tack för receptet, nu behöver jag recept på den perfekta tomatsåsen.

  • Buspippi 4 april 2013

    Låter bra. Ska testa imorgon. Återkommer med mitt betyg när vi smakat. ;)

  • Buspippi 12 april 2013

    Super bra recept. Det här kommer helt klart vara det receptet vi använder i fortsättningen. TACK för receptet.

  • Bellbooh 13 september 2013

    Bra recept! Gjorde halva satsen igår och fick två fina pizzadeg. En av dem gräddades och blev god och lite knaprig. Hade i färsk basilika i degen samt lite rågmjöl och mesquite mjöl :) Funkade perfekt.

  • bjboman 13 september 2014

    Supergod pizzadeg, vi har tidigare haft dåliga recept, men här kommer "tummen upp"!!!!!! Vilket recept, supergott var det! Detta recept kör vi med nu.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.