Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas saffranscupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Fantastiskt juliga cupcakes, som såklart även passar till andra fikatillfällen. Baka och njut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret med saffranet och låt koka upp. Rör i vispgrädden, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Smaksätt smeten med rom.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
  8. Frosting: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost tills det blir krämigt i en skål.
  9. Bred frostingen på cupcakesen.
  10. Garnera med kanel och silverkulor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.