Leilas saffranspäron är både vackra och goda att ge bort, perfekt som julklapp!
Instruktioner
- Blanda vatten, citronsaft, strösocker, urskrapade vaniljstänger samt frön och saffran i en stor kastrull.
- Skala päronen och lägg dem i lagen.
- Låt sakta sjuda 10-15 minuter, beroende på storleken.
Lägg gärna bakplåtspapper ovanpå päronen för att de inte skall flyta upp till ytan så lätt och rör om ibland så att päronen kokas jämt. Prova med en provsticka att päronen har lite stuns kvar.
- Låt päronen svalna i lagen.
Flytta sedan över dem och lagen i en stor rengjord glasburk.
- Leilas tips!
De här goda päronen kan serveras både varma och kalla. Vaniljglass passar bra till varma och lättvispad grädde till kalla.
Publicerat den
17 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar