Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas saffranspäron

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Leilas saffranspäron är både vackra och goda att ge bort, perfekt som julklapp!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten, citronsaft, strösocker, urskrapade vaniljstänger samt frön och saffran i en stor kastrull.
  2. Skala päronen och lägg dem i lagen.
  3. Låt sakta sjuda 10-15 minuter, beroende på storleken. Lägg gärna bakplåtspapper ovanpå päronen för att de inte skall flyta upp till ytan så lätt och rör om ibland så att päronen kokas jämt. Prova med en provsticka att päronen har lite stuns kvar.
  4. Låt päronen svalna i lagen. Flytta sedan över dem och lagen i en stor rengjord glasburk.
  5. Leilas tips! De här goda päronen kan serveras både varma och kalla. Vaniljglass passar bra till varma och lättvispad grädde till kalla.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.