Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leilas vaniljsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Vaniljsås som passar utmärkt till Leilas blåbärspaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölk och delad och urskrapad vaniljstång.
  2. Vispa socker, äggula och majsstärkelse luftigt.
  3. Slå över den heta mjölken under vispning.
  4. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp försiktigt under vispning, så fort blandningen börjar tjockna häll snabbt över i en skål.
  5. Rör i smöret och kyl krämen snabbt i isbad eller kyl.
  6. Vispa grädden fast och vänd ihop med den kalla vaniljkrämen, till en fluffig sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.