Från ett recept ur Allas veckotidning någonstans runt 1990 :)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vispa ned i smeten
Tillsätt smör & mjölk
Häll i smord och bröad form
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min
Stjälp upp på ett bakplåtspapper och låt kakan svalna under bakduk.
Dela i tre delar.
Bred hälften av aprikoskrämen, de mosade bananerna och grädden på första botten.
Bred hälften av aprikoskrämen, bananerna och grädden även på andra botten.
Lägg den sista delen överst och tryck till försiktigt.
- Såhär långt kan du förbereda tårtan och nu kan du plasta in den i plastfilm och ställa kallt över natten om du vill.
- Vispa äggvitan tillsammans med florsockret och färga smeten gul.
Bred glasyren över tårtan.
Tryck fast hackade nötter runt om hela tårtan.
Forma öron, nos och tunga av marsipanen och garnera tårtan som ett lejonansikte.
Lägg noblesse runt om tårtan som en man.
Lägg ut lakritssnören som morrhår.
- Färdig =)
Publicerat den
6 januari 2011
Skriv kommentar