Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lejontårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Från ett recept ur Allas veckotidning någonstans runt 1990 :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º Vispa ägg och socker pösigt Blanda mjöl, kakao och bakpulver och vispa ned i smeten Tillsätt smör & mjölk Häll i smord och bröad form Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min Stjälp upp på ett bakplåtspapper och låt kakan svalna under bakduk. Dela i tre delar. Bred hälften av aprikoskrämen, de mosade bananerna och grädden på första botten. Bred hälften av aprikoskrämen, bananerna och grädden även på andra botten. Lägg den sista delen överst och tryck till försiktigt.
  2. Såhär långt kan du förbereda tårtan och nu kan du plasta in den i plastfilm och ställa kallt över natten om du vill.
  3. Vispa äggvitan tillsammans med florsockret och färga smeten gul. Bred glasyren över tårtan. Tryck fast hackade nötter runt om hela tårtan. Forma öron, nos och tunga av marsipanen och garnera tårtan som ett lejonansikte. Lägg noblesse runt om tårtan som en man. Lägg ut lakritssnören som morrhår.
  4. Färdig =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.