Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lemon curdmousse

(2 kommentarer)  
Skriv ut

En fräsch tårtfyllning som passar till mycket. Härlig smak som gör tårtan mindre söt. En lakrisfluff, mangomousse eller kokosmousse gör sig mycket bra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda rivet skal från tre citroner med saft från två/rivet skal och saft från fyra limefrukter och koka upp med strösocker och smör. Sila vätskan. Blanda ut majsstärkelse med saften från den tredje citronen/de två resterande limefrukterna och rör ner i den varma vätskan.
  2. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar. Häll över krämen i en ren skål eller burk och låt svalna. Så här långt kan man förbereda i förväg. Lemon curden klarar sig länge i kylen. Gör dubbel sats så har du till moussen och div fyllningar i kakor eller till sconesen.
  3. Moussen: Vispa grädden. Vispa färskosten. Blanda med lemon curden.
  4. Denna sats räcker till två lager i en tårta. Vill de bara ha moussen i ett lager så gör en ½ sats.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • InHeaven 17 maj 2009

    ååh vad bra att jag hittade detta recept. ska göra en hello kitty tårta till min dotter och funderar just på kombinatonen lemon curd fluff och salt lakrits fluff i... blir nog smaskens.

  • Cassiopeya 1 mars 2011

    Ska det inte vara 3 citroner ELLER 6 lime?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.