Klassisk engelsk kaka, saftig och härligt syrlig av mycket citron.
Instruktioner
- Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner smöret tills degen är alldeles smulig. Vispa upp äggen och häll i mjölblandningen tillsammans med mjölken och saft och rivet skal från en citron. Rör samman ingredienserna och klicka ut smeten i formen. Grädda på 180 grader i ca 45 minuter. Låt därefter svalna i formen i 10 minuter.
- Medan kakan gräddas tillagas citronsirapen. Skala av det gula på en citron, gärna med en citrusskalare, och blötlägg i vattnet i 30 minuter. Häll därefter i socker och koka tills en tredjedel återstår. Tillsätt citronsaften och låt svalna.
Stick hål i kakan och ringla sirapen över den fortfarande varma kakan.
Publicerat den
17 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar