Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lemon muffins

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Om du vill förkorta baktiden så kan du köpa färdig gjord lemon curd på burk och blanda ut den med lite lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål och ställ åt sidan. Rör sedan smöret smidigt med elvisp, vispa i sockret och sedan äggen, ett i taget. Rör i filmjölken tillsammans med mjölblandningen, vaniljen och citronskalet. Rör om tills allt är färdigblandat.
  2. Fördela smeten till strax under formkanten i pappersklädda formar och grädda 25-30 minuter i 180 grader för stora muffins och något kortare tid för de små.
  3. Vispa upp ägg och socker i en kastrull. Tillsätt skal och saft av citron och sjud massan tills krämen tjocknar. Vispa hela tiden kraftigt mot botten, låt inte massan koka. Låt krämen kallna. Om du vill ha en mildare kräm kan du tillsätta 1 dl vispgrädde.
  4. Låt muffinsarna svalna. Gör ett hål i mitten på varje muffins med en smal kniv, och skär ut en strutformad bit. Lägg i rikligt med citronkräm och lägg tillbaka biten samtidigt som du låter en del av krämen rinna över på ovansidan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.