Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lemoncurd

 
Skriv ut

En citronkräm god till tex tårtbottnar med choklad smak eller till kladdkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. kóka upp citronskal och citronsaft, 1dl socker och smör tills det löst sig. låt svalna lite.
  2. 2. vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrömen. sjud på svag värme tillskrämen tjocknar. den får inte koka!!!
  3. 3. häll upp på rena butkar, låt svalna och sätt på lock. förvara i kylskåp. hållbarheten är 10-12 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.