Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lemoncurd med ingefära

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Mycket bra smakkombination

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv skalet från citronerna. Pressa saften, du behöver 2dl saft. Blanda skal och saft med ingefära, socker och smöret skuret i kuber i en värmetålig skål. Placera skålen ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör då och då med en träslev tills sockret har löst upp sig och smöret har smält.
  2. Tillsätt lätt vispade ägg och fortsätt röra till det tjocknat och röran täcker slevens baksida, tar ca 25 min, rör ofta för en slät curd.
  3. Häll upp i väl rengjorda burkar. Sätt på locket och låt svalna innan de ställs in i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.