- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 6 timmar 20 minuter
Skriv ut
Jättegod pannacotta med en len smak av espresso.
Jag har inte testat physalisen men de är nog goda till :)
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i i kallt vatten i ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
- Blanda grädde, farinsocker, vaniljfrön, vaniljstång och espressopulver i en kastrull. Värm tills första bubblan syns. Ta upp vaniljstången. Rör ner gelatinbladen och låt dom smälta i grädden.
- Fördela blandningen i portionsglas och ställ kallt i minst 6 timmar.
- Rosta kokosen i en torr panna under omrörning. Häll över på ett fat.
- Smält socker och vatten i en kastrull. Koka upp på medelvärme tills lagen fått lite färg, ta kastrullen från plattan.
- Vik försiktigt bort bladen på physalisen och doppa en i taget först i sockerlagen och sedan direkt i kokosen. Garnerna pannacottan med den överblivna kokosen och servera med physalisen.
Publicerat den
21 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkligen len pannacotta med god smak! Rekommenderas å´ det varmaste om man gillar kaffesmak. Denna kommer jag att göra igen. Hade inte pysalisen till men det funkade fint ändå.
Jättegod har lagat den här pannacottan många gånger Snabbt o enkelt.
Mums! Tack för receptet-sagolikt gott :P Dessutom jättelätt att göra så betyget blir en solklar femma :)