Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Len pannacotta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 6 timmar 20 minuter
Skriv ut

Jättegod pannacotta med en len smak av espresso. Jag har inte testat physalisen men de är nog goda till :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i i kallt vatten i ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Blanda grädde, farinsocker, vaniljfrön, vaniljstång och espressopulver i en kastrull. Värm tills första bubblan syns. Ta upp vaniljstången. Rör ner gelatinbladen och låt dom smälta i grädden.
  3. Fördela blandningen i portionsglas och ställ kallt i minst 6 timmar.
  4. Rosta kokosen i en torr panna under omrörning. Häll över på ett fat.
  5. Smält socker och vatten i en kastrull. Koka upp på medelvärme tills lagen fått lite färg, ta kastrullen från plattan.
  6. Vik försiktigt bort bladen på physalisen och doppa en i taget först i sockerlagen och sedan direkt i kokosen. Garnerna pannacottan med den överblivna kokosen och servera med physalisen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • carskoo 6 januari 2011

    Verkligen len pannacotta med god smak! Rekommenderas å´ det varmaste om man gillar kaffesmak. Denna kommer jag att göra igen. Hade inte pysalisen till men det funkade fint ändå.

  • mtorp 4 februari 2011

    Jättegod har lagat den här pannacottan många gånger Snabbt o enkelt.

  • Okänd 6 mars 2011

    Mums! Tack för receptet-sagolikt gott :P Dessutom jättelätt att göra så betyget blir en solklar femma :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.