Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Len schweizerschnitzel

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott att bjuda några vänner på. Servera gärna med smörsvängda kokta delikatesspotatisar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär brödskivorna och smula dem i en matberedare. Lägg smulorna på en tallrik. Blanda mjöl med salt och peppar på en annan tallrik. Vispa samman ägget i en tredje tallrik.
  2. Skär köttet i tunna skivor. Banka ut dem ännu tunnare och större mellan plast. Lägg en skinnnkskiva på varje kötthalva, lägg en ostskiva på skinkan, krydda med ett par salviablad och vik skinkskivan över om den är tillräckligt stor, annars går det åt två skinkskivor.
  3. Vik andra hälften av köttskivan över och fäst med tandsticka, korta grillpinnar eller ruladnålar. Vänd de fyllda köttbitarna först i mjölblandningen, sedan i ägg och slutligen i smulat bröd.
  4. Stek schnitzlarna på båda sidor i flytande smör i en stekpanna på medelvärme 8-10 ninuter. Sänk värmen efterhand. Osten i mitten ska smälta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.