- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Ännu ett recept från min dotter, som älskar vitlök. Hon har till och med ätit vitlöksglass på Brödena Olssons restaurang i Stockholm, där de har vitlök i ALLT. Rekommenderas för vitlöksälskare. Men sambon och jag kör oftast med pepparrot, det älskar vi också.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen i ca 3-4 mm tjocka skivor. Lägg skivorna i kallt vatten, så mörknar de inte.
- Skölj och skiva purjolöken i tunna skivor. Skär köttet i strimlor. Riv osten grovt.
- Smöra en form, häll av vattnet från potatisen, lägg hälften av skivorna i botten. Krydda, men spara 1 tsk italiensk salladskrydda. Fördela först purjolöken sedan kasslerstrimlorna över potatisen.
- Pressa över vitlöken jämnt fördelat i formen, eller strö över den rivna pepparroten. Strö över hälften av den rivna osten, lägg över de kvarvarande potatisskivorna och krydda med resten av italiensk salladskrydda. Slå över grädden och strö över resten av osten.
- Grädda i ca 85 minuter. Njut med en god sallad.
Publicerat den
13 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gratängen var otrolig god, kommer göra den fler gånger, kommer även pröva med pepparrot. Ha en bra kväll Mvh Anki
God!
Jag brukar inte vara så förtjust i kassler, men detta var verkligen gott. Rekommenderas varmt.