Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lenas citroncheesecake

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Syrlig och god cheesecake

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och krossa kexen till smulor. Blanda det med farinsockret och smöret. Platta ut i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Ställ i frysen medan fyllningen görs. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg philadelphiaosten, gräddfilen och florsockret i en bunke och vispa ihop med elvisp eller mixer. Tillsätt citronsaft och skal. Krama ur gelatinbladen och smält dem på låg värme i en kastrull. Häll försiktigt ner detta i ostblandningen under fortsatt vispning. Ta formen ur frysen och häll i fyllningen. Låt tårtan stelna i kylen ett par timmar innan servering. Och garnera med riven mörk choklad och jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.