Kombinationen sött och syrligt är en angenäm smakupplevelse. Här får vårens första rabarberstjälkar bli en god rabarberkaka. Senare under säsongen kan rabarbern bytas ut mot röda och svarta vinbär. Obs! kakan bakas utan bakpulver
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Detta är en riktig sockerchock. Är du säker på att det verkligen skall vara 7,5 dl socker och inte typ 3,5 dl vilket hade varit rimligare?
Hej f93ds! som svar på din fråga: som du ser är det mycket vetemjöl, mycket smör och många ägg i kakan och därför är det mycket strösocker i. Jag gjorde den helt efter det här receptet och den blev jättebra. Du kan ju se på bilden hur den blev. Det blir en hel långpanna man kan ju halvera receptet om man vill och breda ut den i en mindre långpanna. Hoppas du kommer att tycka om den.
Har bakat kakan idag, men fick ha inne den i 5 min extra, för den blev väldigt blöt i mitten och fick inte så mycket färg på den i bara 20 min. Men den blev jätte god! Tack för receptet =)