Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lenas kryddiga revbensspjäll

 
Skriv ut

Mycket goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Skär spjällen i portionsbitar. Blanda socker, honungen och vinägern till marinaden i en kastrull och värm upp under omrörning. Se till att sockret löser sig. Tillsätt resten av ingredienserna och rör marinaden slät. Låt kallna. Lägg spjällen i en plastpåse och häll över marinaden. Låt stå i kylen 1 dygn.
  2. Dag 2: Värm ugnen till 175 grader. Krossa pepparkornen och nejlikorna till rubben i en mortel. Finhacka rosmarinen. Smula piri pirin. Blanda allt med grillkryddan. Ta ut spjällen ur påsen och låt de rinna av. Spara marinaden. Gnid in spjällen med rubben och lägg dem med köttsidan upp i en långpanna. Ställ in dem i ugnen och ugnstek i 1 - 1½ timme. Pensla på marinaden då och då, ös spad över spjällen och vänd på dem. Köttet ska bli knaprigt. Servera med äppelmos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.