Dag 1:
Skär spjällen i portionsbitar.
Blanda socker, honungen och vinägern till marinaden i en kastrull och värm upp under omrörning.
Se till att sockret löser sig.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör marinaden slät.
Låt kallna.
Lägg spjällen i en plastpåse och häll över marinaden. Låt stå i kylen 1 dygn.
Dag 2:
Värm ugnen till 175 grader.
Krossa pepparkornen och nejlikorna till rubben i en mortel.
Finhacka rosmarinen.
Smula piri pirin.
Blanda allt med grillkryddan.
Ta ut spjällen ur påsen och låt de rinna av.
Spara marinaden.
Gnid in spjällen med rubben och lägg dem med köttsidan upp i en långpanna.
Ställ in dem i ugnen och ugnstek i 1 - 1½ timme.
Pensla på marinaden då och då, ös spad över spjällen och vänd på dem.
Köttet ska bli knaprigt.
Servera med äppelmos.