- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket god gratäng, smidig att laga och räcker till många.
Instruktioner
- Börja med att koka pastan, häll av vattnet och häll över en matsked olja. Låt pastan ligga kvar i grytan.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär de tinade kycklingfiléerna i bitar, stora som sockerbitar. Stek kycklingen i smöret och krydda ganska ordentligt, låt eftersteka några minuter så kycklingen är så gott som färdig.
- Blanda ner kycklingen i pastan. Stek sedan bacon som du klippt i bitar med en sax tills det får fin färg. Blanda då ner även detta i grytan.
- Tillsätt paprikasallad eller jalapenos. Rör sedan ihop creme fraichesorterna i en skål (man kan givervis ta mest chili creme fraiche om man önskar). Häll sedan såsen över pasta-kycklingröran och rör om alltihop med en stor slev. Fördela röran i en stor ugnsäker form och strö den rivna osten över.
- In med formen i ugnens nedre del ca 20 minuter eller tills det är fin färg på rätten
Servera genast, gärna med en blandad sallad.
Publicerat den
1 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde den här rätten för ett par dagar sen. När jag förklarade för min sambo vad han skulle få till middag lät han väldigt skeptisk. Det var han dock bara tills han hade smakat. Han blev väldigt positiv överraskad. Det var både kanongott och lättlagat. Kunde dock inte ha i jalapenos, då min sambo tenderar att mer eller mindre matvägra om man serverar det, så det blev små bitar av röd paprika istället. Men en 5:a i betyg till den här rätten :)