Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lenas Specialgryta

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn grytbitarna och lägg allt i en gryta. Löken skär man upp i skivor och lägger i grytan med köttet. Lägg i alla kryddor och buljongtärningarna. Låt grytan puttra i ca 3 timmar.
  2. Om man har "bra" grytbitar behöver den kanske bara puttra i två timmar. Puttra längre tid för att slippa sega köttbitar. T om barnen äter denna gryta när köttet blir så mört. Löken försvinner helt efter den långa tillagningen och ger bara smak åt grytan.
  3. Vill man dryga ut den kan man blanda i färsk svamp eller en burk champinjoner ca tio min före serveringen.
  4. Just innan maten ska serveras blandar man i Cremé Fraiche. Låt koka upp och grytan är klar.
  5. Servera med ris eller potatis. En grönsallad till och svartvinbärsgelé.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Lena 23 januari 2009

    Hejsan!! Tusen tack att du delade med dig av enormt god gryta. Familjen åt med glädje. Den får en helt klar femma av oss Kram Lena

  • janneeklund 25 mars 2009

    Underbart god gryta, t.o.m lillgrabben som är så petig vräker i sig hälsn. janneeklund

  • nenniese 17 april 2009

    Helt underbar gryta som gick rätt in i min familjs hjärta!! Klockren 5a

  • Bumbis 22 oktober 2009

    Detta låter urgott men ska det inte puttra i någon vätska? Fraichen skulle ju inte i förrän på slutet. Svara gärna för jag är sugen på att prova.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.