Bryn grytbitarna och lägg allt i en gryta.
Löken skär man upp i skivor och lägger i
grytan med köttet.
Lägg i alla kryddor och buljongtärningarna.
Låt grytan puttra i ca 3 timmar.
Om man har "bra" grytbitar behöver den kanske
bara puttra i två timmar. Puttra längre tid för att
slippa sega köttbitar.
T om barnen äter denna gryta när köttet blir så mört.
Löken försvinner helt efter den långa tillagningen
och ger bara smak åt grytan.
Vill man dryga ut den kan man blanda i färsk svamp eller
en burk champinjoner ca tio min före serveringen.
Just innan maten ska serveras blandar man i
Cremé Fraiche. Låt koka upp och grytan är klar.
Servera med ris eller potatis.
En grönsallad till och svartvinbärsgelé.
Hejsan!! Tusen tack att du delade med dig av enormt god gryta. Familjen åt med glädje. Den får en helt klar femma av oss Kram Lena
Underbart god gryta, t.o.m lillgrabben som är så petig vräker i sig hälsn. janneeklund
Helt underbar gryta som gick rätt in i min familjs hjärta!! Klockren 5a
Detta låter urgott men ska det inte puttra i någon vätska? Fraichen skulle ju inte i förrän på slutet. Svara gärna för jag är sugen på att prova.