Leonardos recept är en lyxig fiskgratäng för kräsna gäster. Du färserar fiskfiléerna med champinjonpuré och gratinerar dem i fin vitvinssås med spritsat potatismos runt om.
Instruktioner
- Lägg ingredienserna till buljongen i en kastrull, koka upp och skumma. Låt koka 10-15 minuter och sila buljongen.
- Ansa och hacka lök och champinjoner till fyllningen fint eller kör i en mixer. Bryn matfett och fräs röran. Salta och peppra och låt sjuda på svag värme utan lock, 5-10 minuter.
- Bred ut filéerna på en skärbräda och fördela fyllningen på köttsidan. Smörj en ugnssäker form, vik ihop filéerna och lägg dem i formen. Häll över lite av fiskbuljongen, täck fatet med folie och låt fisken sjuda i 200 grader, ca 15 minuter, tills den är vit och ogenomskinlig.
- Häll fiskspadet i en kastrull, späd med grädde och låt koka ihop några minuter. Rör samman matfett och mjöl och red såsen.
- Garnera fisken med räkor och häll över såsen. Spritsa potatismos runt kanten, strö över riven ost och gratinera i 250 grader, 5-10 minuter, tills ytan fått färg och rätten är het.
- Istället för sjötunga kan du använda rödspätta.
Publicerat den
2 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar