Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leonardos finaste fiskgratäng

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Leonardos recept är en lyxig fiskgratäng för kräsna gäster. Du färserar fiskfiléerna med champinjonpuré och gratinerar dem i fin vitvinssås med spritsat potatismos runt om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ingredienserna till buljongen i en kastrull, koka upp och skumma. Låt koka 10-15 minuter och sila buljongen.
  2. Ansa och hacka lök och champinjoner till fyllningen fint eller kör i en mixer. Bryn matfett och fräs röran. Salta och peppra och låt sjuda på svag värme utan lock, 5-10 minuter.
  3. Bred ut filéerna på en skärbräda och fördela fyllningen på köttsidan. Smörj en ugnssäker form, vik ihop filéerna och lägg dem i formen. Häll över lite av fiskbuljongen, täck fatet med folie och låt fisken sjuda i 200 grader, ca 15 minuter, tills den är vit och ogenomskinlig.
  4. Häll fiskspadet i en kastrull, späd med grädde och låt koka ihop några minuter. Rör samman matfett och mjöl och red såsen.
  5. Garnera fisken med räkor och häll över såsen. Spritsa potatismos runt kanten, strö över riven ost och gratinera i 250 grader, 5-10 minuter, tills ytan fått färg och rätten är het.
  6. Istället för sjötunga kan du använda rödspätta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.