Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lerbakad burgunderskinka

 
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Prova ett nytt sätt att tillaga julskinkan. Detta är ett recept som skiljer sig från mängden. den kan ätas både varm och kall. Nu har jag gjort skinkan och den blev saftig och god serverade med broccoli och potatismos

Ingredienser

Instruktioner

Lägg lergrytan i vatten ca 30 minuter. Skölj av skinkan och låt den ligga i vatten lika länge. Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor, skala och skär moroten i tärningar Ta upp lergrytan ur vattnet. Ta upp skinkan och torka den. Lägg skinkan i grytan med svålen upp tillsammans med de grovkrossade kryddorna, lagerbladet och grönsakerna. Häll över vinet och lägg på locket. Ställ in grytan i KALL UGN sätt ugnen på 225 grader och låt skinkan stå i ugnen två timmar. Ta bort ev nät runt skinkan. Dra av svålen och ös skinkan med spadet i grytan. Låt skinkan stå i ugnen ytterligare ca 30 min. Ös den än en gång. Mät nu köttets innertemperatur med en köttermometer. Den bör vara 70-72 grader, ev behöver skinkan stå i ugnen längre tid. Stryk senap på översidan och sikta över ströbrödet. Ställ in grytan i ugnen, denna gång utan lock. Griljera ca 10 minuter tills skinkan fått färg. Burgunderskinkan kan även serveras varm med den silade stekskyn till Gott tillbehör är stuvad grönkål.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.