Instruktioner
Lägg lergrytan i vatten ca 30 minuter.
Skölj av skinkan och låt den ligga i vatten lika länge.
Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor, skala och skär moroten i tärningar
Ta upp lergrytan ur vattnet. Ta upp skinkan och torka den.
Lägg skinkan i grytan med svålen upp tillsammans med de grovkrossade kryddorna, lagerbladet och grönsakerna.
Häll över vinet och lägg på locket.
Ställ in grytan i KALL UGN sätt ugnen på 225 grader och låt skinkan stå i ugnen två timmar.
Ta bort ev nät runt skinkan. Dra av svålen och ös skinkan med spadet i grytan. Låt skinkan stå i ugnen ytterligare ca 30 min. Ös den än en gång. Mät nu köttets innertemperatur med en köttermometer. Den bör vara 70-72 grader, ev behöver skinkan stå i ugnen längre tid.
Stryk senap på översidan och sikta över ströbrödet. Ställ in grytan i ugnen, denna gång utan lock. Griljera ca 10 minuter tills skinkan fått färg.
Burgunderskinkan kan även serveras varm med den silade stekskyn till
Gott tillbehör är stuvad grönkål.