Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lergryta stek allt i ett

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Det här receptet var perfekt när man vill ha allt klart . Köttet var saftigt och jätte gott. Potatisen mumms!

Ingredienser

Instruktioner

1* Lägg grytan i vatten 10-15 minuter 2* Skala lök potatis skär i klyftor . 3*Lägg potatisen i botten sen lök häll över tomatkrossen smula buljongtärningen över. 4* Gnid i köttet med kryddorna. Stick ev i en kött termometer i den tjockaste delen. 5* Lägg köttet i grytan och lägg på locket. Ställ grytan på gallret på nedersta falsen. 175 grader ca 2 timmar eller tills termometern visar 80 grader. 6* ta upp steken skär skivor lägg åter i grytan. 7* servera

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • indra 12 januari 2008

    Jättegott,mört och saftigt.Rätten sköter sig själv i ugnen och man kan göra något annat under tiden. Indra

  • Gunn57 21 januari 2008

    JÄTTEGOTT

  • farmoringer 16 mars 2008

    Var gott. Jag använde passerade tomater med vitlökssmak. Men till nästa gång ska jag minska ner på löken. Men det blir fler gånger..

  • MatAnders 21 mars 2008

    Kanongott saftigt och mört, nu körde jag med tjocka revbenspjäll brynte dom hastigt men suveränt, tack. /Anders

  • matjorgo 9 april 2009

    Dålig rubrik på receptet och pinsam svenska. Annars tack för receptet.

  • thewildone 26 april 2012

    varför ska man köra köttet til 80 grader låter väldigt dumt?

  • revestam 7 oktober 2013

    Jättebra recept, Allt färdigt på en gång. Har gjort med både lammstek och fläskkarré. Suveränt gott. Krydda efter egen smak. AMR

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.