Detta recept har jag "ärvt" från en tidigare kollega. Blir ett stort saftigt bröd som håller sig i flera dagar -om det räcker så länge... Mycket uppskattat av alla jag bjudit på det.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Gjorde detta bröd i söndags. Så lättvindigt o gott. Undrar bara vad jag gjorde för fel för det brände fast i botten rejält. Hade blötlagt grytan i 30 min. Har det gjort det för någon annan????? Hade ställt grytan på nedersta falsen kan det vara orsaken tro???? Annars väldigt gott bröd. Ska minska på sirapen nästa gång. Lite för sött tyckte jag.
Kan intyga att brödet gärna fastnar/klibbar fast i botten. Jag brukar ta en mjuk stekspade av plast och köra runt kanterna och sedan låta lergrytan stå upp och ner. Då brukar det lossna. Kul du gillade brödet!