Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lergrytebröd med jäst

(1 kommentar)  
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Tar lite tid men är väl värt mödan

Ingredienser

Instruktioner

Blanda Havregryn, sirap, smör och salt Häll det kokande vattnet över Blanda jästen i 1/2 dl vatten och rör ner noggrant. Jäs i 2 timmar medan lergrytan ligger i blöt. Torka ur och olja in grytan. Forma degen till en limpa och lägg i, pensla med vatten och strö havregryn över. På med locket och in i kall ugn på nedersta falsen. Sätt ugnen på 200 grader och ha brödet inne i 70min

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sansoeuf 11 mars 2014

    Mjölet? Ska det vara i innan det kokta vattnet hälls på? Står inget om de tolv dl mjöl. För de som bakar ofta är det kanske självklart, men jag kan i princip varken baka eller laga mat. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.