- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En härlig och superenkel ljummen potatissallad. Passar särskilt bra till grillat. Ett recept som presenteras på känn... Receptet kommer från min farmor som var från Lettland så i vår familj heter rätten "Lettisk potatis".
Instruktioner
- Klyfta potatisen och koka som vanligt. Häll av vattnet och klicka i några matskedar smör (riktigt smör blir mycket godare än margarin). Rör samman och låt svalna ett ögonblick, häll sedan på helt vanlig fil, ca 3 dl. (om potatisen är för varm så kan filen skära sig så var tålmodig och vänta tills potatisen är ljummen).
Klipp gräslöken fint och blanda ned i potatisen smaka av med salt och vitpeppar. Klart att servera!
- Jag har vid olika tillfällen blandat i andra smaker, såsom kapris och dijon senap eller soltorkade tomater och ruccola. Världens enklaste och mycket gott, passar alla tillfällen.
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar