Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lettisk potatis

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En härlig och superenkel ljummen potatissallad. Passar särskilt bra till grillat. Ett recept som presenteras på känn... Receptet kommer från min farmor som var från Lettland så i vår familj heter rätten "Lettisk potatis".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyfta potatisen och koka som vanligt. Häll av vattnet och klicka i några matskedar smör (riktigt smör blir mycket godare än margarin). Rör samman och låt svalna ett ögonblick, häll sedan på helt vanlig fil, ca 3 dl. (om potatisen är för varm så kan filen skära sig så var tålmodig och vänta tills potatisen är ljummen). Klipp gräslöken fint och blanda ned i potatisen smaka av med salt och vitpeppar. Klart att servera!
  2. Jag har vid olika tillfällen blandat i andra smaker, såsom kapris och dijon senap eller soltorkade tomater och ruccola. Världens enklaste och mycket gott, passar alla tillfällen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.