Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lever anglais med varm rödlöks- och tomatsallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en klassiker med många varianter. Sambon säger att hon en gång åt en variant med rödbetor kapris och bacon blandat och det tyckte hon var väldigt gott. I en del recept finns rödbetorna inta alls med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort konstigt jox från levern och skär den i skivor, ca 1 ½ cm. Vänd runt skivorna i lite majsolja.
  2. Klipp baconet i mindre bitar och stek den knaprigt. Låt den rinna av på hushållspapper, Baconfettet kan man använda då man steker potatis till.
  3. Hetta upp olivolja i en panna, lägg i vitlök och chili och låt dem brynas; ta sen bort dem. Sänk värmen, lägg i rödlöken och då den mjuknat lite, sedan i med tomatbitarna. Krydda med basilika och oregano, samt salt och peppar. Häll på balsamvinäger och honung. Låt puttra cirka tio minuter, så att tomatbitarna fortfarande är någorlunda hela.
  4. Blanda under tiden baconet med kaprisen i en skål och håll det varmt i ugnen. Torka av leverskivorna. Hetta upp smör och lite majsolja i en (eller flera) stekpannor och stek skivorna på ganska stark värme, så att de får fin stekyta men fortfarande är en aning rosa inuti. Salta och peppra.
  5. Lägg levern på ett serveringsfat, strö över bacon och kaprisröran och sen den hackade persiljan. Dela rödbetorna i fyra delar och lägg runtom
  6. Servera med kokt eller stekt potatis, tomat- och rödlökssalladen och kanske någon grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 22 februari 2015

    Inlagda rödbetor, balsamvinäger, honung går bort pga det höga sockerinnehållet. Möjligen kan jag ta färsk rödbeta som tillbehör. Ersätter majsoljan med olivolja eller smör. Med dessa ändringar blir receptet bra även om man äter kolhydratreducerat. Tack för receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.