Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Levergryta

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Antingen så tycker man väldigt mycket om lever eller så tycker man inte alls om lever...jag älskar lever!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa levern, går även bra med ungnötslever, fri från hinnor. Skär i bitar, ca 2x2 cm.
  2. Blanda mjölet och kryddorna i en plastpåse, lägg i leverbitarna och skaka om.
  3. Lägg de klippta baconbitarna i en kall panna och knaperstek. Tillsätt löken och leverbitarna och stek 4-5 minuter.
  4. Slå på buljongen och grädden och koka upp. Tillsätt ärter-, majs- och paprikablandningen och ge grytan ytterligare ett uppkok.
  5. Servera levergrytan tillsammans med ett gott potatismos, ris eller råris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.