Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Levergryta

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Lever är något som jag älskar, denna rätt gör jag mycket av och fryser in i portions lådor. Receptet kan halveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Man kan använda älg lever från ungt djur, men lägg då den i mjölk över natten. Det tar bort viltsmaken.
  2. Börja med att att bort hinnorna från levern. Skär den i valfria stora bitar. Stek lever i en gryta tills den inte längre är rå i färgen.
  3. Hacka löken i mindre bitar. Skär morötterna i slantar. När levern är stekt lägger jag i morötter, lök och champinjoner.
  4. Blanda pullversåsen med vatten och mjölk enligt påsen i en skål och vispa i hop. Slå den över grytan och rör om. Låt puttra på svag värme tills morötterna är mjuka.
  5. Servera med potatis och lingonsylt.
  6. Jag älskar denna rätt med spagetti....

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.