Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leverpastej

 
Skriv ut

Verkar jättegod och enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa levern från blod och hinnor. Skär späck/fläsk och lever i tärningar.
  2. Koka upp vatten och salt. Lägg i späcket/fläsket och koka i 10 minuter. Tag grytan från värmen och lägg i levern. Låt stå i 5 minuter. Häll av kokvattnet.
  3. Skala löken och skär den i bitar. Värm grädden, men koka inte. Häll kalvlever, späck, lök, ansjovis, ägg, vetemjöl, grädde, salt, peppar och farinsocker i en mixer eller matberedare och kör tills det är en slät smet. Späd med mjölken.
  4. Häll upp i smord form, 1 ½ liter. Täck formen med folie och ställ den i en långpanna. Häll på kokhett vatten (i botten av långpannan) och sätt in långpannan i nedre delen av ugnen och grädda leverpastejen i 200° 1 ½- 2 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.