- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Mmm, årets pastejbak är klart. Alltid lika bra resultat med detta enkla recept från mormor.
Instruktioner
- Mal levern och späcket i en köttkvarn 1-2 gånger eller kör det tillsammans i matberedaren tills det blir en jämn och kladdig smet.
- Finhacka löken och stek lätt i smör tills den blir genomskinlig.
- Lös upp buljongtärningarna i lite hett vatten.
- Vispa ihop alla ingredienser i en bunke.
- Häll smeten i två smorda brödformar. Mina formar är 26x10 cm.
- Grädda i 200 grader i 70 minuter i vattenbad, nedre delen av ugnen.
- Pastejen är godast när den kallnat och satt sig. Går bra att frysa men kan bli lite smuligare då.
Publicerat den
20 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar