Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leverpastej

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Mmm, årets pastejbak är klart. Alltid lika bra resultat med detta enkla recept från mormor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal levern och späcket i en köttkvarn 1-2 gånger eller kör det tillsammans i matberedaren tills det blir en jämn och kladdig smet.
  2. Finhacka löken och stek lätt i smör tills den blir genomskinlig.
  3. Lös upp buljongtärningarna i lite hett vatten.
  4. Vispa ihop alla ingredienser i en bunke.
  5. Häll smeten i två smorda brödformar. Mina formar är 26x10 cm.
  6. Grädda i 200 grader i 70 minuter i vattenbad, nedre delen av ugnen.
  7. Pastejen är godast när den kallnat och satt sig. Går bra att frysa men kan bli lite smuligare då.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.