Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leverpastej -Dansk Leverpostej - ”Den lille hüttemeiers Leverpostej”

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Från ”Den Lille Hüttemeier” (1958). Fritt översatt från danskan och justerad efter inrådan av Allt om Mat av Thomas Gustafsson. Smörrebröd på dansk Leverpostej serveras ljummen på danskt grovbröd tillsammans med bacon, champignon, sky og agurk Tillbehör: Källarkall Carlsberg Hof och en Aalborgsnaps.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här:
  2. Rensa levern från eventuella hinnor.
  3. Kör lever och späck genom köttkvarnen 2 gånger. Kör även lök och ansjovis genom köttkvarnen.
  4. Smält smöret och pudra i mjölet. ”Samla ihop” och tillsätt mjölk och grädde lite i taget. Låt koka under några minuter under omrörning.
  5. Vispa i äggen ett i taget och tillsätt ansjovis, lök, salt och peppar.
  6. Tillsätt det malda späcket och låt smälta delvis. Rör i den malda levern.
  7. Smaka av och fördela sedan i välsmorda ugnsfasta formar. Fördela baconskivorna på pastejerna
  8. Baka leverpastejerna i vattenbad. Vattnet skall koka när pastejerna sätts i ugnen. Efter drygt 50 minuter är pastejerna klara

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.