Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leverpastej med smak av glögg

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergod och enkel leverpastej. Det imponerar på gästerna att ha egen hemgjord leverpastej på julbordet. Den här kan du inte misslyckas med och du kan göra den glutenfri om du vill.

Ingredienser

Instruktioner

Skär levern i mindre bitar. Skala löken och skär i klyftor. Lägg lever, lök och ansjovisfiléer i en matberedare och finfördela. Tillsätt färsen, ägg,mjöl, glögg, kalvfond, salt och kryddor. Blanda väl. Häll smeten i väl smorda små formar, ca 4 st. alternativt i en form á 1½ liter. Täck med aluminiumfolie och grädda pastejen i nedre delen av ugnen i ca 90 minuter. Ta ev. bort folien de sista 15 minuterna för att få lite yta på patejen. Låt pastejen kallna i formarna innan den ev stjälps upp och garneras med t ex stjärnfrukt och cocktailbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.