Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leverstuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Vi gillar lever i familjen men det blir ändå inte så ofta vi lagar det. Passar på när det är extrapris eller när vi köper helt lamm.

Ingredienser

Instruktioner

Befria levern från hinnor och större blodkärl. Lägg levern i blöt i vatten, mjölk eller en blandning av båda i några timmar. Torka av levern. Skär i strimlor eller bitar. Stek bacon och lök i lämpligt matfett tex smör-rapsolja. Ta upp ur pannan/grytan. Bryn därefter levern i samma panna/gryta. Salta och peppra lite. Ner med bacon och lök. Dofta över vetemjölet. Späd med grädden/gräddmjölken lite i tagen så att det inte blir klumpar. Lite soja ger färg och sälta. Låt puttra ca 15-30 minuter. Ju längre bryningstid desto kortare tid nu. Smaka av stuvningen med Mejram eller timjan och eventuellt mer salt peppar. Servera med ris, lingonsylt och rårivna morötter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.