Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Libanesisk fiskgratäng - Kibbet Samaak

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lite annorlunda. En fiskrätt som även den som brukar undvika fisk brukar gilla.

Ingredienser

Instruktioner

Hetta upp vattnet och häll över bulghuren. Låt stå 20 minuter. Ta ur eventuella ben från fisken. Skär i små bitar. Hacka en av lökarna. Skiva de två andra. Lägg den hackade löken i en matberedare och kör tills den är mosig. Tillsätt fiskbitarna och en tsk salt. Kör tills du har en jämn smet. Stanna ibland och peta ner från sidorna.Ställ i kylskåpet en stund. Krossa saffranet och lägg i en kopp. Häll en dl hett vatten över. Lämna en stund att dra. Värm under tiden oljan i en stekpanna och bryn lökringarna tills de fått färg. Häll saffransvattnet över löken. Stäng av värmen. Strö över lite salt. Blanda fisksmeten med bulghur, citron och koriander. Knåda smeten tills den är slät. Tryck ut hälften i en smord ugnsfast form. Fördela lökringarna ovanpå och täck med resten av smeten. Grädda i 200 graders ugn 30-35 minuter. Skär i dekorativa bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.