Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Libanesiska köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här kryddiga köttbullarna med knaprig yta finns ofta på menyn i Libanon. Ljuvliga både som aptitretare, förrätt eller huvudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lökarna och riv dem fint. Skölj myntan och persiljan och ta av bladen från kvistarna. Torka bladen torra i en handduk och hacka eller klipp bladen fint.
  2. Lägg nötfärsen i en skål, salta och peppra. Tillsätt mynta, persilja, spiskummin och nejlika. Blanda väl till en slät köttfärssmet. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de är gyllene och låt dem svalna.
  3. Tillsätt pinjenötterna till köttfärssmeten och blanda väl. Täck över och låt vila 30 minuter i kylen så att smakerna blandas. Skölj salladen och citronen väl. Skär citronen i åtta klyftor.
  4. Rulla tolv stora köttbullar av smeten. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Bryn köttbullarna runtom. Sänk värmen och stek 10-15 minuter tills de är genomstekta. Vänd dem med en gaffel då och då. Lägg köttbullarna på hushållspapper.
  5. Salta och peppra yoghurten. Riv salladen i bitar och lägg den på ett fat. Lägg köttbullarna, kalla eller varma, på salladen. Garnera med citronklyftorna och servera med yoghurten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.