Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Libanesiska lammspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta mina damer och herrar var nyckeln till första pris på en matlagnings tävling. Fick en röst från alla i juryn :D Dessa funkar också att grilla, aldrig testat dock.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek sharlottenlökarna i en stekpanna så de får lite färg. Blanda alla ingredienser i en stor bunke(lättare att jobba med färsen då). Börja sedan rulla dem till små, tjocka korvar. Rulla dem väl och hela vägen runt flera gånger, tryck ihop dem lite då o då så dem inte blir för långa och smala. Gör runt 12 stycken. Stek dem på ganska hög värme utan spetten, så de får som ett skal som håller ihop dem. Du ska inte steka de helt klart ännu. När de håller ihop bra, så kan du lägga dem på ett fat och trycka in spetten, sedan steker du klart dem med spetten på.
  2. Servera rätten med ris. Du kan även göra buljongris till, då lägger du t.ex. en hönsbuljong tärning i vattnet när du saltar. Vill du avancera riset ytterligare så kan du även ha hackad persilja i när riset är klart.
  3. Tips: Du kan byta ut lammfärs mot nötfärs också, men då blir det ju inte lammspett.
  4. P.S Jag hade tzatziki till denna rätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.