- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Den här soppan är något utöver det vanliga. Den skall vara stark men ha en hög smak av vitlök och tomat. Kryddpastan harissa finns både på tub och i burk, den är mycket stark varför en viss försiktighet bör iakttagas! Att tilagningstiden kan variera beror på hur mört köttet är. Som måltidsdryck rekommenderas kallt vatten, det kan fungera med ett ljust och kallt öl medan vin inte passar alls.
Ett annat råd till er som provar på den här soppan är, ta god tid på er vid måltiden, plocka sallad och doppa brödet i soppan.
Smaklig spis!
Instruktioner
- Tina köttet och skär ner det i ganska stora ”munsbitar”, låt en del kött sitta kvar på benen hugg eller såga sönder benen i mindre bitar.
- Skala och skär löken i små klyftor eller fyrkantiga bitar, hacka den ej.
- Skala och finhacka vitlöken.
- Bryn köttbitarna i olja i en stekpanna väl så att de börjar att få vacker färg, lägg över dem i en stor gryta och tillsätt tomatpurén och paprikapulvret som får fräsa med en stund.
- Fräs även den gula löken i stekpannan en stund så att den börjar bli blank, lägg över den i grytan.
- Salta och peppra.
- Tillsätt vitlök och tomaterna med sitt spad samt harissa.
- Häll på vattnet och tillsätt buljongtärningarna.
- Låt soppan sjuda tills köttet är riktigt mört, späd ev. med mera vatten om man tycker att det blir för tjockt.
- När köttet är färdigt skall soppmakaronerna tillsättas, fortsätt att sjuda tills de är färdiga, se kokanvisning på paketet.
- Tillsätt den hackade persiljan strax innan serveringen.
- Servera soppan på djupa tallrikar eller stora soppskålar tillsammans med olika salladssorter, tomatklyftor, färsk gurka i stavar som man plockar och äter som ”avsvalkning”! Även ett vitt bröd som doppas i soppan är ett måste-tillbehör.
Publicerat den
10 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
underbart god min man är libyer så lagar den ofta muuums.
Soppan låter fantastiskt god...ska defenitivt testa den vid tillfälle =)
Underbar soppa/gryta ! Jag satte den perfekt och jag är helnöjd likaså mina gäster....Vilka otroliga möjligheter för experiment det finns med denna...Lamm når nya höjder och jag tror att folk som inte direkt är förtjusta i lamm kommer att inse att det är supergott ..Jag ger toppbetyg till Jan.gunnar och tackar för receptet. Jag tog mig friheten att testa en tallrik med Spagetti för jag blev sugen men på kvällen så blev det Risoni som är en sopppasta liknande riskorn.
Supergod! Toppbetyg!