En enkel tårta att göra och fantastiskt god!
Instruktioner
- Rita på bakplåtspapper upp 5 rundlar ca 24 cm i diameter. Lägg på plåt. Smörj dom med smör.
- Mal nötterna. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt florsockret och vispa lite till. Blanda försiktigt ner nötterna och rör om.
Klicka ut smeten och bred ut den jämt fördelat på de 5 rundlarna.
Grädda i 150 g ca 15 minuter. Låt kallna.
- Smält blockchoklad i vattenbad och bred ut på bakplåtspapper, skär sneda rutor med en sporre precis innan chokladen stelnat.
- Blanda ner vaniljsockret i grädden och vispa. Bred grädden emellan bottnarna och runt om.
- Garnera tårtan med chokladbitarna och sikta lite kakaopulver över precis innan den ska serveras.
- Bottnarna går jättebra att frysa. Lägg bakplåtspapper emellan. Sen är det väldigt enkelt när man väl ska göra tårtan.
Publicerat den
28 mars 2009
Skriv kommentar