Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lill-Åsas knäckiga äppelkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Godaste äppelkakan som finns...Jag vet, då jag inte egentligen tycker om äppelkakor.......

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader. Smörj och bröa en rund platt sockerkaksform.. (EJ en rund med en kon i mitten) Skala och skiva äpplen tunt, tunt i halvmånar. Fortsätt sedan med att blanda följande ingredienser i en bunke: Ägg, socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker, smält smör. Bre ut smeten i formen, och stick ner äppelskivorna tätt, tätt. Strö över lite kanel (eller mycket om man vill) Ringla över sirap så att det täcker kakan i ett tunt lager. Ställ in kakan näst längst ner i ugn ca 25 minuter 175 grader. Kakan ätes med fördel när den kallnat lite då blir den sådär knäckig och seg....(dock lite svår att skära i fina bitar)
  2. LYCKA TILL !!!!!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mat-ilda 12 oktober 2010

    Hejjjjj nu har jag gjort denna kaka ,men i mitt tycke var den alldeles för söt .Jag kommer att minska på sirapen något,för jag ska prova att göra den igen,den var ju vansinnigt lätt att tvär röra ihop .Men min man Nisse älskade den ......så en 5a från honom å en 3a från moster .Kram kram

  • mini08 13 oktober 2010

    Mycket smarrig! Mina kollegor var helt lyriska! Jag tog bara ca 0.5 dl sirap ovanpå och det räckte alldeles utmärkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.