Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lillemors chokladkaka

 
Skriv ut

För att göra den här kakan behöver man inte använda elvisp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfett och låt den svalna. Blanda socker, mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Tillsätt mattfettet och de lätt uppvispade äggen. Häll på det heta vattnet och rör till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd form, ca 1½ liter. Grädda i 175º, ca 40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna under formen.
  3. Rör samman florsocker och punch eller vatten. Bred glasyren över kakan. Garnera med strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.