Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lillilimpa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Denna limpa är mycket saftig, tack vare de mosade bananerna, som blandas ner i degen. Servera limpan till frukost, mellanmål eller som bröd till maten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt vattnet. Värm allt till fingervärme, 37 grader.
  2. Häll lite av degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig. Mosa bananerna med en gaffel.
  3. Tillsätt resten av degvätskan, banan, salt, farin, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.
  4. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den smidig med resten av mjölet. Dela degen i två bitar.
  5. Forma varje degbit till en avlång limpa. Lägg den på en bakpappersklädd plåt. Nagga limporna.
  6. Låt limporna jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla limporna med kallt vatten. Grädda limporna i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt dem kallna på galler under en bakduk.

Kommentarer (1)

  • Bassalove 17 maj 2008

    Härligt bröd. Saftigt och supergott!!! Betyget blir 10+++++++++++++++++++ Har aldrig tänkt på att ha bananer i bröd. Tack för receptet. Har nu 4 bröd på jäsning. Bassalove

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.