Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limaböngryta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Medelhavsgryta och gratäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bönorna i blöt över natten, låt rinna av. Koka upp bönorna i 45-60 min eller tills bönorna är mjuka. S
  2. Sätt på ugnen på 180 grader. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i oljan i 5 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och 125 ml vatten. Koka upp och sjud i 3 min. Lägg i limabönorna och dill och krydda efter smak. Ställ in grytan i ugnen i 50 min eller tills såsen tjocknat.
  3. Servera med ringlad olivolja

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.