Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- and white chocolate cheesecake

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En frisk, lätt söt dessert som sparas i frysen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner 15 st bragokex i botten på en stor pajform. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa först äggvitorna till ett hårt skum. Vispa sen grädden i en tredjeskål. Vispa sist äggulorna med sockret pösigt.
  2. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, vispa samman med äggulorna och sockret. Rör försiktigt ner grädden samt äggvitorna i ägg-ostblandningen.
  3. Riv chokladen och skalet av lime och blanda ner i smeten, pressa ner saften av en halva. Häll smeten i formen, krossa de återstående kexen och smula överst. Ställ i frysen över natten (eller minst 4 timmar). Tas fram och ställs i rumstemperatur en halvtimme innan den ska avnjutas.
  4. Serveras med färsk frukt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.