Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- och chililax

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En god, enkel, snabbtillredd lax som både barn och vuxna tycker om. Smaksätts med ingredienser som man nästan alltid har i skåpet. Beräkna ordentlig mängd lax per person... den går åt! Smöret är inte nödvändigt, men ger en underbar smak tillsammans med limen och chilin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur laxen och sätt den i en lagom stor ugnsform. Salta, peppra och tvätta limen och cesta skalet. Pressa limen och häll på limesaft och sweet chili på laxen. Krydda med finhackad gräslök. Halvera tomaterna och placera dem i kanten. Strö till sist rucolan på ytan. Skiva ev på smöret. Stek i 175, tills innertemperaturen är ca 58-60 grader, ca 35 min.
  2. Servera med vildrismix.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • martincarola 19 september 2008

    Väldigt gott.

  • kristinahedberg 14 oktober 2008

    Jättegott! Man ville bara ha mer och mer. Enkelt att tillaga

  • majamia 24 januari 2009

    Detta var mycket gott! Vi hade inte roccula hemma så det blev färsk spenat i sället och utan gräslök. Vi serverade det med en grönsaks frittatta som finns bland mina recept och det blev mycket gott!

  • Maahl 3 mars 2009

    Nästa gång ska jag byta ut ruccolan mot något annat, spenat verkar vara ett bra alternativ.

  • kristinahedberg 22 november 2009

    Verkligen både lättlagat och jättegott. Jag hade bytt ut ruccola till färsk spenat.

  • Sannsi 8 augusti 2011

    Super gott! Nästan godaste maten jag har ätit! Min mamma tyckte oxå att det var super gott! Rekomenderar STORT!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.